Novosti v ponudbi

AKCIJSKA PONUDBA

NASVETI

Pri izbiri samega bazena in pri vzdrževanju bazena se večkrat srečamo z izzivi in vprašanji, na katere ne poznamo odgovora, oziroma nismo prepričani, kako ravnati.
V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov in navodil, ki vam bodo v pomoč.

NASVETI 26 izdelkov.

Podkategorije

 • SPOMLADANSKO ČIŠČENJE...

  Prvi topli sončni žarki nas opozarjajo na bližajočo se pomlad in čas je, da vaš bazen zasije v vsem svojem sijaju. 

  Najpomembnejši koraki spomladanske priprave bazena so:
   

  1. Z lovilno in talno mrežico odstranite grobo umazanijo, da se ne bo zamašil odtok bazena.
  2. Sedaj bazen popolnoma izpraznite, da boste lahko odstranili tudi obloge vodnega kamna in trdovratne nečistoče. Bazen je potrebno izprazniti, ker so čistila le tako učinkovita in nam s tem zagotavljajo osnovo za popolno nego vode.  Pozor: to ne velja za vgradne bazene. Zagotovljena mora biti stabilnost.

  3. Čiščenje bazenskih sten in tal. Priporočamo Planet Pool Grundreiniger: to je čistilo proti oblogam vodnega kamna. Ne najeda plastike, vendar naj ne pride v stik z materiali občutljivimi na kisline, kot so marmor in bazenske armature. Grundreiniger nanesite glede na nečistočo razredčen z vodo v razmerju 1:3 do 1:10 in dobro zdrgnite površino. Pustite delovati 5 - 10 minut, še enkrat zdrgnite in temeljito sperite. Pozor: uporabljajte gobo za folije ali mehko ščetko za folijo. Nanešeno čistilo se na površini ne sme posušiti.

  4. Čiščenje bazenskega roba. Saje in maščobe, ki so se nabrale na bazenskem robu enostavno očistite s Planet Pool Čistilom za bazen. To čistilo odlično odstranjuje saje, maščobe in ostanke kozmetike. S čistim ali razredčenim čistilom za bazen namočite gobo. Predhodno zmočen bazenski rob zdrgnite z namočeno gobo, pustite čistilo nekaj časa delovati in nato takoj sperite s čisto vodo. Pri trdovratnih madežih enostavno ponovite postopek.

  5. Da se vaš bazen ob polnjenju ne bo spremenil v penečo kopel, ga je potrebno po čiščenju temeljito sprati. Pomembno je tudi, da za čiščenje bazena uporabljate le za to namenjena čistila in ne čistil za gospodinjstvo, ker lahko pride do zmanjšanja učinkovitosti sredstev za pripravo vode. Nekatere sestavine gospodinjskih čistil niso združljive s sredstvi za pripravo vode.

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 26 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 26 izdelkov