Novosti v ponudbi

AKCIJSKA PONUDBA

NEGA BAZENSKE VODE

Voda v bazenu mora biti čista, brezbarvna in higiensko neoporečna. Pitna voda, ki jo po navadi uporabimo, da napolnimo naš bazen, ustreza tem higienskim zahtevam. Vendar kopalci in vplivi okolja v vodo prinašajo nečistoče, glivice in bakterije, ki se v vodi zelo hitro razmnožujejo, posebej pri temperaturi vode nad 25 °CVečje delce odstranimo s...

Voda v bazenu mora biti čista, brezbarvna in higiensko neoporečna. Pitna voda, ki jo po navadi uporabimo, da napolnimo naš bazen, ustreza tem higienskim zahtevam. Vendar kopalci in vplivi okolja v vodo prinašajo nečistoče, glivice in bakterije, ki se v vodi zelo hitro razmnožujejo, posebej pri temperaturi vode nad 25 °CVečje delce odstranimo s pomočjo vodnega sesalca in filtra, bakterije pa moramo nevtralizirati s pomočjo t.i. oksidacijskih sredstev, da zagotovimo neoporečno vodo.

Več

NEGA BAZENSKE VODE 47 izdelkov.

Podkategorije

 • OSNOVNI KOMPLETI

  Kompletni paketi za nego bazenske vode na osnovi klora ali kisika za različne volumne bazenov.

 • Uravnavanje pH vrednosti

  pH vrednost je najpomembnejši faktor pri negi bazenske vode, ki vpliva na vse preostale dejavnike bazenske vode in naj bo vedno v idealnem območju med 7,0 in 7,6.
  V tem območju sredstva za nego vode, ob najmanjši porabi, dosegajo njihov maksimalni potencial učinkovitosti.
  Če je pH nižji od 7,0 obstaja nevarnost korozije, če je vrednost višja od 7,6 pa lahko pride do izločanja vodnega kamna in draženja kože. 

  Najprej izmerite pH vrednost vaše bazenske vode in nato izberite izdelek, s katerim boste uravnali ph vrednost na idealno raven. Izbirate lahko med granulatom ali tekočino
  Na vseh Planet Pool izdelkih za uravnavanje pH vrednosti je natančno napisano, kako se uporabljajo in dozirajo.

  Za merjenje uporabljajte merilec za pH.

 • Dezinfekcija

  Da preprečimo razmnoževanje bakterij in klic v večji meri, uporabljamo oksidacijska sredstva v obliki stabiliziranih klorovih proizvodov ali na osnovi aktivnega kisika
  Idealna vsebnost klora: 1,0–3,0 mg/l in aktivnega kisika: 5,0-8,0 mg/l.

  Pred uporabo dezinfekcijskih sredstev izmerite in uravnajte pH vrednost. Klor granulat se uporablja predvsem pri prvem polnjenju bazena in pri rednem sunkovitem kloriranju. Počasitopne klorove tablete pa se uporabljajo pri dolgoročni dezinfekciji. Aktivni kisik je brezklorna dezinfekcija, katere glavna prednost je predvsem, da nima značilnega vonja po kloru.

 • Algicidi

  Da zagotovite neoporečno in higiensko kvaliteto vode, je potrebno preprečiti razvoj in nastajanje alg.
  Z uporabo algicidov prihranite pri sredstvih za dezinfekcijo. Algicidi delujejo predvsem preventivno.
  Osnova za uspešno delovanje je pravilno 
  uravnana pH vrednost in dovolj dezinfekcijskega sredstva v vodi.

 • Preprečevanje motnosti...

  Najmanjših delcev nečistoč bazenski filter ne more zadržati, zato lahko pride do pojava motnosti bazenske vode. Da tudi te delčke odstranimo, uporabimo sredstvo za kosmičenje (imenovano tudi flokulant). Sredstvo poveže delčke v večje kosmiče, ki jih iz bazena odstranimo s pomočjo sesalca. Rezultat je kristalno čista voda. Sredstvo za kosmičenje doziramo  preventivno, da zagotovimo vedno bistro vodo. Pred dodajanjem sredstva za kosmičenje uravnajte pH vrednost in po potrebi opravite sunkovito kloriranje.


  Pozor: pri kartušnih filtrih uporabljajte izključno tekoče sredstvo za kosmičenje, filter pa je potrebno izključiti, da se kosmiči nečistoč posedejo na dno bazena. Delce nečistoč lahko nato odstranite z ročnim sesalcem. V nasprotnem primeru se zamaši filtrirna kartuša.

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 47 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 47 izdelkov