Piškotki

Spletno mesto Bazeni-aqua.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani in nakupovalne košarice. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo piškotkov na vaš računalnik.

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne trgovine in nakupovalne košarice ter pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. 
Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati.
S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA NAŠE SPLETNO MESTO

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik.
Ta piškotek je potreben za normalno delovanje spletne trgovine Bazeni-aqua.si.

Nekateri piškotki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, pripomorejo pa k boljši izkušnji uporabnika, nam pa omogočijo vpogled v uporabo naše spletne strani.

Spletna trgovina Bazeni-aqua.si uporablja orodje Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in sledenje uporabe naše spletne trgovine. Da lahko program deluje, uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti najdete tukaj »).

Seznam  piškotkov, ki jih uporabljamo:

Vrsta piškotkaČas trajanja
Sejni piškotekseja
NID6 mesecev
__utma2 leti
__utmbseja
__utmcseja
__utmz6 mesecev

Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite z nastavitvijo piškotkov v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih lahko preberete na http://www.allaboutcookies.org.

Varovanje osebnih podatkov

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih ponudnik (Mateja Edelbaher s.p.) zbira od vas, ko opravite nakup v spletni trgovini Bazeni-aqua.si oz. se naročite na prejemanje e-novic.

Informacije o upravljavcu
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov - GDPR in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP je:

Mateja Edelbaher s.p.
Prešernova ulica 31
2000 Maribor

Tel: 041 682 241
e-mail: info@bazeni-aqua.si

 

Osebni podatki in namen njihove obdelave

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu in jih potrebuje za obdelavo in dostavo naročila: 
- Ime in priimek (fizične osebe) oz. podatki podjetja (pravne osebe)
- Naslov
- E-naslov
- Telefonska številka

- Davčna številka (pravne osebe)

Ponudnik te informacije posreduje tudi dostavnim službam, saj so potrebne za zaključek nakupa oz. dostave kupcu. Z dostavimi službami ima ponudnik sklenjen aneks k pogodbi, o nerazkrivanju in skrbnim varovanju osebnih podatkov, kot narekuje zakonodaja. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca. Ponudnik in dostavna služba lahko kupca kontaktira tudi preko telefona, za dogovor o času dostave oz. morebitnimi nejasnostmi, ki se navezujejo na naročilo, saj za to obstaja zakoniti interes popolne izvedbe postopka nakupa.

V kolikor želite prejemati promocijske vsebine ponudnika (e-novice, ponudbe in akcijske ugodnosti), se morate na novice prijaviti na spletni strani Bazeni-aqua.si. S prijavo in potrditvijo posredujete ponudniku naslednje kontaktne podatke:

- E-naslov

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

 

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jin navedete ob naročilu v spletni trgovini Bazeni-aqua.si obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani Bazeni-aqua.si ob prijavi v spletno trgovino ali ob prijavi na e-novice kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila poslanega iz e-naslova: info@bazeni-aqua.si, ki ga prejmete od ponudnika oz. nas o tem obvestite preko elektronske pošte na naslov:info@bazeni-aqua.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah ponudnika. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Vaše pravice
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu info@bazeni-aqua.si.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na naše osebje za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@bazeni-aqua.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v 30 dneh, skladno z GDPR.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva pisno na naslovu: Mateja Edelbaher s.p., Prešernova ulica 31, 2000 Maribor, oziroma prek elektronske pošte: info@bazeni-aqua.si

Čas hrambe osebnih podatkov
Bazeni-aqua.si. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za obdelavo spletnega naročila oz. pošiljanja vsebin (e-novic), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani ponudnika (Bazeni-aqua.si) in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.
Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Bazeni-aqua.si izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov: info@bazeni-aqua.si ali po navadni pošti na naslov:
Mateja Edelbaher s.p., Prešernova ulica 31, 2000 Maribor

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.